Groenlof

Groenlof

vrijdag 24 december 2010

Leve de Boerenkool! (en de aardappelen..)

Heeft Groenlof-Pim gisteren gegeten in een koud Amsterdam-Noord, met vegarookworst, mosterd en echte Amsterdamse uitjes van Kesbeke!
Als iets een goed wintermaal is, is dit het wel!

Pim hoorde dat ook in Duitsland en de Britse eilanden boerenkool erg populair is 's winters,  zoals in het Ierse gerecht Colcannon, of het Duitse Gruenkohl mit pinkel, beiden een variant op boerenkool(stamppot) met worst....in Vlaams Belgie heb je het over Stoemp!

En heb je wat over, gebakken stamppot is ook altijd erg lekker, zoals het bekende Britse gerecht genaamd Bubble and squeak! 

Hier een fancy verzie, gemaakt als kleine cakejes:Eet smakelijk deze winter en vergeet dus de aardappelen niet!
De piepers, Eigenheimers, muizen, ronde, rosevals, bintjes, Nicola's en wat des te meer zij! Gekookt, gestampt, gebakken, gefrituurd, gerookt, maak nie uit...

Fijne feestdagen allemaal!
Het Groenlof team
woensdag 22 december 2010

voedsel foto's

Hoe fotografeer je je eten?
Dat is iets wat wij bij Groenlof ons al langer afvragen.
Zeker warm eten, in de pan of op het bord, ziet er op foto's meestal niet smakelijk uit. Zie bv. Pim's wok met winterspaghetti (dwz spaghetti met spruitjes!) hierboven of de lasagna van de kookclub hieronder:Niet voor niets is voedselfotografie voor film, reclame etc een vak apart, waar men meestal nepvoedsel voro gebruikt, want dat ziet er mooier uit en blijft goed onder het fotolicht (bv. de mooi uitziende whiskey met ijsklontjes is vaak thee met plastic blokjes...). Maar we blijven het proberen, en maken altijd foto's bij onze kookclub, opdrachten en andere eetgelegenheden.
Maarja, prutjes in potjes zien er nooit mooi uit helaas....
Verse groenten daarentegen....

Wintergroenten prei, pastinaak, selderij, biet en ui....
Stuur ons gerust je eigen mooie voedselfoto's op lieve lezertjes!

Alvast goeie en vooral smakelijke feestdagen gewenst vanuit Nederland en Duitsland door de Groenloffers, Gerbina en Pim.