Groenlof

Groenlof

vrijdag 24 december 2010

Leve de Boerenkool! (en de aardappelen..)

Heeft Groenlof-Pim gisteren gegeten in een koud Amsterdam-Noord, met vegarookworst, mosterd en echte Amsterdamse uitjes van Kesbeke!
Als iets een goed wintermaal is, is dit het wel!

Pim hoorde dat ook in Duitsland en de Britse eilanden boerenkool erg populair is 's winters,  zoals in het Ierse gerecht Colcannon, of het Duitse Gruenkohl mit pinkel, beiden een variant op boerenkool(stamppot) met worst....in Vlaams Belgie heb je het over Stoemp!

En heb je wat over, gebakken stamppot is ook altijd erg lekker, zoals het bekende Britse gerecht genaamd Bubble and squeak! 

Hier een fancy verzie, gemaakt als kleine cakejes:Eet smakelijk deze winter en vergeet dus de aardappelen niet!
De piepers, Eigenheimers, muizen, ronde, rosevals, bintjes, Nicola's en wat des te meer zij! Gekookt, gestampt, gebakken, gefrituurd, gerookt, maak nie uit...

Fijne feestdagen allemaal!
Het Groenlof team
woensdag 22 december 2010

voedsel foto's

Hoe fotografeer je je eten?
Dat is iets wat wij bij Groenlof ons al langer afvragen.
Zeker warm eten, in de pan of op het bord, ziet er op foto's meestal niet smakelijk uit. Zie bv. Pim's wok met winterspaghetti (dwz spaghetti met spruitjes!) hierboven of de lasagna van de kookclub hieronder:Niet voor niets is voedselfotografie voor film, reclame etc een vak apart, waar men meestal nepvoedsel voro gebruikt, want dat ziet er mooier uit en blijft goed onder het fotolicht (bv. de mooi uitziende whiskey met ijsklontjes is vaak thee met plastic blokjes...). Maar we blijven het proberen, en maken altijd foto's bij onze kookclub, opdrachten en andere eetgelegenheden.
Maarja, prutjes in potjes zien er nooit mooi uit helaas....
Verse groenten daarentegen....

Wintergroenten prei, pastinaak, selderij, biet en ui....
Stuur ons gerust je eigen mooie voedselfoto's op lieve lezertjes!

Alvast goeie en vooral smakelijke feestdagen gewenst vanuit Nederland en Duitsland door de Groenloffers, Gerbina en Pim.

maandag 13 december 2010

jammer maar helaas.....

De workshop gaat zaterdag niet door vanwege tekort deelnemers.....
Dan maar een mooi winterplaatje op den blog.....

dinsdag 7 december 2010

Kerstbak workshop


 

Bak je eigen kerstkado's!
Op 18 december organiseert Groenlof haar eerste kookworkshop, met als thema kerst. Tijdens de workshop zullen we verschillende typische kerst lekkernijen maken, waarmee je familie, vrienden of collega's mee kunt verblijden of die je lekker zelf kunt genieten.

Voor zover mogelijk werken we met biologische ingrediënten. Als er speciale eetwensen of dieten zijn laat het ons tijdig weten, dan houden we er rekening mee.

Deelnamegeld is 25 Euro. In de prijs inbegrepen is deelname aan de workshop, ingrediënten, verpakkingsmateriaal, receptkaarten, en glühwein/koffie/thee/sap/koekjes.
Er is plaats voor 12 deelnemers. Als er voor de workshop te weinig deelnemers zijn kan Groenlof deze annuleren. Uw deelnamegeld wordt dan gerestitueerd.

De workshop vind plaats in De Peper op zaterdag 18 december van 13 - 16 uur. De Peper is te vinden op Overtoom 301 en te bereiken met tram 1 vanaf Amsterdam Centraal Station (halte J.P. Heije straat).

Opgeven of meer informatie: kerst
@groenlof.nl


woensdag 1 december 2010

Wie zijn dat eigenlijk, Groenlof?


Groenlof bezig met hapjes maken in de Oosterkerk op Wittenburg te Amsterdam

Tot nu toe is vooral Pim aan het woord geweest, maar Groenlof,  dat zijn twee mensen, namelijk Gerbina en Pim. Wat doen die als Groenlof? Om te beginnen, Groenlof is een firma, die doet in evenementen, en houdt van milieuvriendelijk ondernemen, biologische produkten en creativiteit. Maar ook en vooral van lekker en mooi eten, goed organiseren, weinig gebakken lucht en plezier maken.
Groenlof gaat de komende tijd verschillende kookworkshops organiseren, om te beginnen een kerstbakworkshop op zaterdag 18 december (zie website). 

Groenlof is Pim van Galen & Gerbina van den HurkGerbina van den Hurk
Creatieve duizendpoot, vegetarisch budgetkoken, koken met kinderen, kerstliefhebster, haakster, organisator, reizigster
Lievelingskostje: aardappels in alle vormen
Lievelingskookboek: The Zen of CookingPim van Galen
Veelvraat op gebied van lekker eten, drinken, films, boeken, vegetariër, netwerker
Lievelingseten: zelfgemaakte eenpansgerechten, kookfusie van oost en west, met seizoensgroenten
Favoriet Kookboek: Wannee kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool


Na jaren van samen koken voor allerlei bijeenkomsten, feesten en kampen gaan we zelf onze kookevenementen organiseren, een aantal keren per jaar.

Nog een kookklus in de Oosterkerk!