Groenlof

Groenlof

vrijdag 24 december 2010

Leve de Boerenkool! (en de aardappelen..)

Heeft Groenlof-Pim gisteren gegeten in een koud Amsterdam-Noord, met vegarookworst, mosterd en echte Amsterdamse uitjes van Kesbeke!
Als iets een goed wintermaal is, is dit het wel!

Pim hoorde dat ook in Duitsland en de Britse eilanden boerenkool erg populair is 's winters,  zoals in het Ierse gerecht Colcannon, of het Duitse Gruenkohl mit pinkel, beiden een variant op boerenkool(stamppot) met worst....in Vlaams Belgie heb je het over Stoemp!

En heb je wat over, gebakken stamppot is ook altijd erg lekker, zoals het bekende Britse gerecht genaamd Bubble and squeak! 

Hier een fancy verzie, gemaakt als kleine cakejes:



Eet smakelijk deze winter en vergeet dus de aardappelen niet!
De piepers, Eigenheimers, muizen, ronde, rosevals, bintjes, Nicola's en wat des te meer zij! Gekookt, gestampt, gebakken, gefrituurd, gerookt, maak nie uit...

Fijne feestdagen allemaal!
Het Groenlof team




Geen opmerkingen:

Een reactie posten