Groenlof

Groenlof

vrijdag 7 januari 2011

Koken met restjes

Zeker in deze januari maand is het goed om eens lekker alle restjes op te maken, de voorraden op te schonen en lekker creatief te gaan koken.
De oven is altijd handig voor dat soort dingen, maar vlak de koekenpan en de wok niet uit! Eten weggooien is zonde!

Ouderwetse kookboeken zoals de Huishoudschool kookboeken en het beroemde Margriet kookboek bevatten veel recepten met restjes, vroeger werd dat vooral als twaalfuurtje gegeten, zoals de eerdere jachtschotel alias bonenfilosoof op deze blog.  


Dit is weer wat anders, dat Pim vaker maakt, gewoon restjes groenten en aardappelen even smoren, en binden met havermout. Dan in een ovenschaaltje gratineren met paneermeel, kaas en boter erop. Het idee kwam van een website over WO 2 met Britse oorlogsrecepten...zoiets noem je een Woolton Pie, vegetarische 'pastei' dus.Kun je goed samen van eten.

Timpano

Een ander zeer geslaagde hap was gemaakt van overgebleven pasta, een timpano oftewel pastataart, zeer makkelijk, pasta in een kom, omdraaien op bord of schaal, mengsel van ei en tomatensaus erover met geraspte kaas en paneermeel, half uurtje in de oven en hup, een sjieke pastataart die je mooi in stukjes kunt snijden voor je eters! Ziet het er niet mooi uit achteraf?


Gooi niets weg, wees creatief en maak er gewoon wat moois van!
Eet smakelijk in het nieuwe jaar!

De Groenloffers

2 opmerkingen:

  1. Vandaar je gemopper over de roti pannenkoek. Maar ik had echt genoeg gehad. Was trouwens wel gezellig he, afgelopen zaterdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. inderdaad zeker gezellig!
    Ja weg gooien is zonde daar ben ik errg tegen....

    BeantwoordenVerwijderen