Groenlof

Groenlof

vrijdag 26 november 2010

Filosoof eten in de herfst

Pim heeft weer wat bijgeleerd over eten, namelijk dat een filosoof niet alleen iemand is die veel over wijsheid praten kan (zoals de studie die Pim in een grijs verleden heeft gevolgd) maar ook een ander woord voor het aloude gerecht Jachtschotel, al blijkt volgens het beroemde Wannee kookboek dat een jachtschotel met appels moet worden klaargemaakt? Zo kent Pim het niet van zijn moeder's pot. Pim kookte het voor een Britse vriendin die jachtschotel niet zei te kennen, maar toen ze het zag, vermeldde dat het een 'shepherd's pie' was....maar volgens Pim is dat niet helemaal hetzelfde.

Hoe heb ik het gemaakt? Eigenlijk als de variant 'bonenfilosoof' wat klinkt als een zeer arme filosoof in een ton die alleen bonen eet, ik weet het...
De vulling was ui, capucijners, knoflook en vegagehakt gebakken en ingekookt met kruiden (o.a. straganoffkruiden), waarmee je de bodem van de ovenschotel bedekt, daar bovenop een laag gestampte aardappelen afgedekt met geraspte oude kaas, paneermeel en klontjes boter. Dat een half uurtje in de oven op 160 graden, en voila! Snel en makkelijk eigenlijk. Geen wonder dat men het vroeger als twaalfuurtje at....met de restjes van gisteren...lekker biertje erbij.......en dan naar een lekkere Engelse dramafilm in de buurtbioscoop!
Dat alles op een donkere herfstavond, november 2010....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten