Groenlof

Groenlof

zaterdag 22 januari 2011

oprollen die hap!

Restjes en hapjes we gaan ermee door!
Een handige manier om restjes op te maken is ook het maken van rolletjes! 
Bijvoorbeeld de door Gerbina nog wel eens verguisde koolrolletjes uit de oven, van het blad van spitskool of groene kool gemaakt, gevuld met opgebakken restjes van gisteren en dan wat gepaneerd of geratineerd....


Makkelijk hapje voor tussendoor, of als voorafje....

Verder zijn de torilla's, burrito's en taco's of hoe ze ook maar heten altijd makkelijk om in huis te hebben als er restjes opmoeten....even opbakken, tortilla's voorverwarmen, vullen en oprollen en 5 minuten in de oven, al of niet met een sausje of kaas er overheen, en voila! Klaar is Kees! Of Juan....

Hoewel deze interessante versie met een vulling bestaande uit o.a. zuurkool wel een eerste was voor Pim....(zuurkool met tomatenpuree, kappertjes en olijven, dat weer wel....) 

En dan zijn er rolletjes voor gevorderden, zoals de hieronder afgebeelde sushi combinatie van de kookclub....


Vulling vooral bestaande uit rijst, groenten, tofu en gember....

En dan hebben we het nog eens gehad over gebakken rolletjes met bladerdeeg of yufka er omheen, type Burek, of pastarolletjes zoals canneloni....
Dat is voor een andere keer....

Doe de Rock'n'Roll Kitchen!
En eet ze!
Groenlof

Geen opmerkingen:

Een reactie posten