Groenlof

Groenlof

zaterdag 12 februari 2011

Rood Voedsel

Het heeft even geduurd maar hier weer een Groenlof blogverhaal.
Dit keer gaat het over rood voedsel. Rood voedsel? Ja, rood voedsel.
Pim houdt nogal van rood koken, vraag niet waarom maar het is zo.

Zie bijvoorbeeld deze interessante gekleurde frieten.....

Nu zijn er verhalen in de voedingsleer dat de kleuren van je eten ook iets betekent over je gedrag of temperament, iets dat je veel ziet in Aziatische keukens waar men voedsel ook meteen als medicijn beschouwd en vooral de Vedische keukens uit India. Er zijn mensen in Nederland die deze leer ook aanhangen en er van uit gaan dat honderden jaren oude boeken het onmogelijk mis kunnen hebben, maar goed....dit stukje klinkt niet zo slecht: Rood voedsel: verwarmt en stimuleert...


In de middeleeuwen snapte men in Nederland nog weinig van geneeskunde en voedsel, en ging men uit van een -meen ik- Grieks idee dat het uiterlijk van voedsel aangaf waar het goed voor was.  Dus bv. walnoten zijn goed voor de hersenen, rood voedsel is goed voor je bloed, maar het idee van evenwicht had men ook in gedachten. Zie dit artikel

Oja, met rood voedsel bedoeelt Pim rood en paars, vandaar die rode kool en bietenkleuren op deze foto's...als u wilt weten wat het is: op foto 1 een soort panfrieten van bieten, koolraap en aardappelen, op foto twee bami met satehsaus en rode kool...als we het over fusionkoken hebben, is Pim je man! 


(Bietenpuree met roggebrood!)

Paars voedsel: zet aan tot creativiteit en is antibacterieel.

Ondertussen heeft Pim in zijn kookschrift al een heel stel rode maaltijden opgeschreven, waarover u, trouwe lezer, wel wat meer zult horen de komende tijd. De Groenlof pagina's gaan wat meer recepten publiceren namelijk!

Dit noemen we maar voor het gemak een chilli taart!

Tot de volgende blog mensen!
Groenlof

Geen opmerkingen:

Een reactie posten