Groenlof

Groenlof

zaterdag 25 juni 2011

Barbecue gedoe gisteren

Tsja barbecue, wat mot je ermee als vegetarier? Wat supermarkt vegaburgers op de vleesvette roosters leggen? Die net zo verbrand worden als het vleesch?


Pim was gisteren in het Westerpark bij een barbecue verjaarsfeestje, vandaar.
Met twee barbecues waarvan een bedoeld was als vegetarisch, maar ook de aanwezige min of meer deeltijd vegetariers konden het vlees niet versmaden.
Pim had zelf vegetarische 'sjasliks' gemaakt en een flink pittige barbecuesaus met o.a. ketchup, mosterd, tabasco....


de sjasliks waren met tomaat, paprika, ui, gemarineerde vegaballetjes en stukken aubergine (volgende keer toch wat van tevoren bakken die aubergine...).
Met opgepimpte aardappelsalade-uit-de-winkel (flinke lik Zaanse grove mosterd erdoor, verse peper...), brood en 'duivelse knoflookboter' van de gastvrouw was het goed te doen!

Pim's ontdekking van de dag was toch echter deze spiesjes op de barbecue, alias BBQ, alias Barbie. Wat denken jullie dat het is?


Pim kende dit nog niet, maar het heet Haloumi, en is een soort kaas die je goed kunt bakken of grillen zonder dat die uit elkaar valt, een soort geitenkaas blijkbaar. Mmm, dit opent interessante mogelijkheden!
Ik hou jullie op de hoogte van de volgende barbecue avonturen deze zomer, als we het een beetje droog houden!

Fijne zomer,
de Groenlof Pim!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten