Groenlof

Groenlof

zaterdag 25 juni 2011

Voedselquiz

Ra ra wat at Pim allemaal na het koken van deze combinaties in zijn Wokje?
Wie het weet mag het zeggen!

We beginnen met een makkelijke: 


Nu een wat lastigere hap:





Mijn eten heeft toch altijd wel iets roods niet?
Hieronder een leuke gekleurde hap:

 En we eindigen met iets dat wel weer heel erg rood is!





Eet smakelijk mensen!
Pim eet ook wel eens gewoon aardappelen hoor, maar die gaan dan meestal toch ook in den Wok met bv. een goulash saus....met pastasaus of zoetzure saus zijn ze ook lekker! En andere keer meer over sauzen! (zelf maken of uit zakjes?)

Tot de volgende keer!

Barbecue gedoe gisteren

Tsja barbecue, wat mot je ermee als vegetarier? Wat supermarkt vegaburgers op de vleesvette roosters leggen? Die net zo verbrand worden als het vleesch?


Pim was gisteren in het Westerpark bij een barbecue verjaarsfeestje, vandaar.
Met twee barbecues waarvan een bedoeld was als vegetarisch, maar ook de aanwezige min of meer deeltijd vegetariers konden het vlees niet versmaden.
Pim had zelf vegetarische 'sjasliks' gemaakt en een flink pittige barbecuesaus met o.a. ketchup, mosterd, tabasco....


de sjasliks waren met tomaat, paprika, ui, gemarineerde vegaballetjes en stukken aubergine (volgende keer toch wat van tevoren bakken die aubergine...).
Met opgepimpte aardappelsalade-uit-de-winkel (flinke lik Zaanse grove mosterd erdoor, verse peper...), brood en 'duivelse knoflookboter' van de gastvrouw was het goed te doen!

Pim's ontdekking van de dag was toch echter deze spiesjes op de barbecue, alias BBQ, alias Barbie. Wat denken jullie dat het is?


Pim kende dit nog niet, maar het heet Haloumi, en is een soort kaas die je goed kunt bakken of grillen zonder dat die uit elkaar valt, een soort geitenkaas blijkbaar. Mmm, dit opent interessante mogelijkheden!
Ik hou jullie op de hoogte van de volgende barbecue avonturen deze zomer, als we het een beetje droog houden!

Fijne zomer,
de Groenlof Pim!

maandag 20 juni 2011

Drukke Boel!



Pim had het de afgelopen maanden nogal druk met werk en alles en kwam niet meer toe aan de blog.
Maar niet gevreesd, binnenkort komen er weer nieuwe blogs met foto's, recepten en kwatsch verhalen.
Dus lieve lezertjes, het komt weer goed!



Ondertussen, duimen voor mooi weer en -al of niet vega- barbeque!
Of zoals mijn vader het altijd zei, 'Barbeknoeien'!
Groeten van
De Pim