Groenlof

Groenlof

maandag 9 september 2013

Pizza bakken met de kookclub

Pizza!  Pizza! Pizza pizza Ja!
De kookclub bestaat nog steeds, al zijn we allemaal druk en lukt het niet zo vaak af te spreken. Van de zomer hadden we een leuke en lekkere pizza avond gepland. Voor de inspiratie op internet gestruind, en wat je daar allemaal aan rare pizza's tegen kan komen....ooit gehoord van een hotdogpizza? Of een chocoladepizza? Ja ze bestaan! Leuk als toetje op een kinderfeestje...

plaatpizza in de oven 
Deconstructie
Iets wat ik leuk vind met koken is kijken wat een bepaald soort eten nou eigenlijk is...wat is een pizza? Je kunt deze wikilink aanklikken.

Daar staat 'De pizza is een Italiaans gerecht. Het bestaat uit een bodem van deeg, de pizzabodem, waarop voedingsmiddelen als kaas of analoogkaas, tomaten, olijven, champignons, groenten en vlees gedaan worden, die doorgaans wordt gebakken in een oven.'

Oftewel, wat is een pizza? Een plat brood met saus en vulling erop.  Snel en makkelijk te maken, mengen, kneden, even voorbakken evt. en de vuilling erop. 
Omdat we allemaal pizza's gingen maken wou ik een aparte versie doen. Een rechthoekig model met 'Wild West' vulling....
Tomatensaus, mais, koriander, en gehakte vegaworstjes met tabasco....en een lekkere dikke pizzabodem!
mozzarella pizza
De rest van de club liet zich ook niet onbetuigd met verschillende vormen en soorten pizza's. zodat we uiteindelijk allemaal met stukken pizza naar huis gingen.
Plaatpizza
 
Plaatpizza 2
Mooie kleurtjes he pizza? Altijd leuk om te fotograferen.
Ook ons jongste (ere)lid liet zich niet onbetuigd en maakte haar eerste pizza met een fles als deegroller
Het werd een mooie pizza

Glaasje sangria erbij voor de sfeer 
....en ik had nog wat over voor het avondeten de dag erop! Opgewarmd ook lekker! Toch maar eens vaker een pizza avondje houden?
De week erop was het blijkbaar "Vegan Pizza Day' en heb ik een vegan  pizza met maismeel bodem gemaakt
Nou was de Wild West pizza ook vegan, maar de rest niet. Ik heb besloten als ik uit eet me aan te passen aan de plek waar ik ben. Schipperen mag.
En wat pizza's betreft, alles kan, niets moet, maar sommige dingen hadden mensen misschien beter niet moeten doen.....zoals de 'Pizzaburger'....

Dat gaat me toch wat te ver! Gevuld met burgers, mozzarella, tomatensaus, sla...
Nou mensen, pizza ze! Ik heb er ook wel weer zin in!
Tot pizza!
Groenlof Pim
Geen opmerkingen:

Een reactie posten