Groenlof

Groenlof

vrijdag 22 april 2011

Een eenvoudige doch voedzame maaltijd

Zoals de liever lezertjes wellicht weten, komt deze uitdrukking uit de Tom Poes boeken van Marten Toonder.
De (niet altijd) trouwe bediende Joost van Heer Ollie B. Bommel verzorgt eenvoudige doch voedzame maaltijden voor Heer Bommel en zijn gasten.
Niet zelden eindigt een avontuur in Bommelstein met een diner, niet zo heel anders als de gebruikelijke everzwijnmaaltijd bij Asterix (maar wat bescheidener).Een eenvoudige doch voedzame maaltijd bestaat wat Pim betreft vooral uit iets dat in een half uurtje of korter kan worden geproduceerd als eenpansgerecht.
Maar ik vermoed dat het bij Heer Bommel eerder een aardappel-groente-vlees maaltijd is geweest?

Pim is al 20 jaar vegetarier, dus dat zit er niet in hier in huis.
Eenpansmaaltijden of snelle ovenhhappen echter wel.

Chilli of pasta uit de pan is altijd makkelijk, gestoofde groenten met couscous, rijst of aardappelen, je bent er zo mee klaar.
Pim kookt op het moment ook als vrijwilliger bij het Amsterdam Fantastisch Film Festival (daarover later meer) en maakt zich het er ook niet al te moeilijk van af.
Hoewel, niet moeilijk? 10 kilo bami met tempeh en satehsaus voor 30 man is een hele klus, niet zoiets makkelijks als de al bekende Pim's huisbami uit het wokje....


Weet u nog wel, met spruitjes! Winterbami dus. Nee vorige week was het zo'n 7 kilo groenten, 3 kilo mie nestjes, en nog 2 kilo gemarineerde tempeh met satehsaus....gelukkig had Pim hulp!

En wat hij heeft gekookt voor de Night of Terror....dat in de volgende blog!
Eenvoudig, smakelijk en voedzaam eten toegewenst!

De Pim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten