Groenlof

Groenlof

zaterdag 16 juli 2011

Andijvie, wat moet je ermee?

Pim bedacht zich dat de andijvie wel erg goedkoop was op de markt laatst en kocht maar zo'n enorme stronk. Maar wat moet je ermee?





Die bittere smaak, de herinnering aan de jeugd toen je het niet wilde eten, al is het nog zo gezond....andijvie!  Rijk aan vitamines en mineralen dat wel.
De meeste mensen maken er gewoon stamppot van, of smoren het. Met een aardappeltje, jus en een gehaktbal? Hollandse pot!

Andijvielasagna?
Maar Pim wou wat spannenders, en bedacht de andijvielasagna!
Gezien dat lasagna vooral 'laagjes' inhoudt, kan dat goed uit den oven.
Dus, aan de slag, en het wordt wel wat! Eerst een vulling maken natuurlijk.

in dit geval met wat aardappelen, wortel, ui, tomaat, soyabrokken kruiden etc.
En dan de schoongemaakte gesneden andijvie als laagjes om en om met de vulling, tot er een soort lasagna ontstaat.


Afdekken met wat paneermeel, kaas en tomaatjes, en hups de oven in.
Weer eens wat anders met andijvie en 't was best lekker mensen!

Dus wees niet bang, er is altijd wel iets moois te maken van zowat elk ingredient! Behalve venkel en komkommer dan, die mogen ze aan de varkens geven! 
Ieder z'n ding natuurlijk, maar die groentes, nee!
Tot het volgende blog!
Groenlof groeten van
Pim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten