Groenlof

Groenlof

zaterdag 16 juli 2011

Barbecue gedoe deel 2: balkon barbecue!

Pim's nieuwe barbecue

Afgelopen maandag was het nog mooi weer, in tegenstelling tot de rest van de week en vrijdag. Pim had zijn kookclub op bezoek, drie dames waarmee hij elke maand bij een van hen thuis afspreekt om te koken met een thema, zoals daar zijn, rolletjes, sushi, laagjes, rauw eten, tapas en dit keer barbecue spiesjes!
Nu heeft Pim geen barbecue, of liever, hij had er geen, Want waar kwam Greb mee aan? Een draagbare minibarbecue voor Pim! Eigenlijk een soort barbecue emmer...
Een blauwe emmer met een kleinere emmer erin, waar de kolen in gaan. Schijnt ook goed te gebruiken zijn om dingen mee te roken, zoals paling of in Pim's geval paprika's ;-) Dan doe je bij het houtskool natte houtsnippers en dek je de boel af.
Omdat het even duurde voor de barbecue warm genoeg was, werden de eerste spiesen van Greb klaar gemaakt op de grillpan.Gemaakt van rozemarijntakjes,met chapignon en aubergine! Mmm!! De takjes gingen het vuur in voor een lekkere geur....
Ondertussen waren de cocktails met parapluutjes van Marilou al aangebroken op het balkon.

Het was een zomers en gezellig avondje aan het worden!
Al snel konden er toch al wat spiesen van Pim op de nieuwe BBQ
Gemarineerde tempeh, tomaat, campignon en rode ui, dit maal.
Later kwamen er courgettespiesen bij, en spiesjes met de Haloumikaas.
Voor de lezertjes, ja, dit is een cursus vegetarisch barbecueen!
de kaas kan uit elkaar vallen bleek, dus we legden er maar wat folie onder. Zonde als het in de kolen verdwijnt....
Het was gezellig op het balkon, hoewel wat krap...
Mau zorgde voor de toetjes, oftewel ananasspiesjes (met bruine suiker ingesmeerd) en de beroemde, of zo je wil beruchte marshmallows!
Over het open vuur eigenlijk he....
Het was een erg leuk kado en een fijn avondje op het balkon met de kookclub.
Bedankt dames!
En proost!
De Pim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten