Groenlof

Groenlof

maandag 8 augustus 2011

Bier en nog eens bier!


Beste lezers
degenen onder jullie die Pim al langer kennen, weten dat hij een groot liefhebber is van (speciale)  bieren en bezoeker van bierlocaties in Amsterdam als Brouwerij 't IJ, winkel de Bierkoning en biercafes als In de Wildeman
Ook op reis probeert Pim graag het plaatselijke bier, zoals vorig jaar in Roma, op bezoek bij broer Co.

Hier bij de Romeinse brouwerij kroeg 4:20.
Ook koken met bier is Pim niet vreemd, zoals afgelopen maart met Saint Patrick's Day, toen Pim ook een bierfilmprogramma organiseerde in zijn Filmhuis Cavia.

Ook na een lange fietstocht is het prettig om te genieten van een biertje op een mooi terras. Zoals deze week met vriendin Liz in Waterland.
Een mooi terras aan het water, op een steiger nog wel!

Bierfestivals

Verder bezoekt Pim ook nog wel eens bierfestivals, zoals het bekende PINT Bokbierfestival elk najaar in de Beurs van berlage, maar ook kleinere dingen zoals speciale dagen bij Cafe In de Wildeman en afgelopen zondag het kleine maar fijne Haarlems Botermarkt Bierfestival, onderdeel van Haarlem Culinair festival. Negen kleine brouwerijen presenteerden er in marktkraampjes hun (nieuwe) bieren, Pim heeft een prettige proefmiddag beleefd met zijn vader en vrienden uit het Amsterdamse.
Het was een zonnig middagje op een gezellig plein in Haarlem!

De kleine Nederlandse brouwerijen Breugems, De Eem, De Molen, Emelisse, Jopenbier, Klein Duimpje, Scheldebrouwerij, SNAB en de Texelse waren vertegenwoordigd, Jopenbier speelde een grote rol in de organisatie.
De avond ervoor was Pim al voor de regen wezen schuilen in de mooie Jopenkerk, om de hoek van de Botermarkt op het Raaks terrein.

Er waren mooie bieren te drinken maar soms ook hele vreemde, en niet altijd kwam het bier even goed uit de -op pils ingestelde- taps. Pim was niet erg gecharmeerd van het 'Hot & Spicy' bier van de Bodegraafse brouwerij De Molen, een imperial stout van 10% met superhete Madame Jeanette pepers erin....
Dat werd nablussen achteraf! Erg dorstlessend was het dus niet...nu zijn we van de Molen wel extreme bieren gewend, maar dit ging Pim wat te ver.  Ook hun superzware Mooi & Machtig van 17.4% leek meer op likeur dan op bier.
Toch is Pim wel van plan het schone Bodegraven te bezoeken  op het eigen Borefts bierfestival van de Molen, in september.

Ondertussen is de zomer nog niet voorbij, er zullen nog wel wat terrasjes gepakt worden, al of niet tijdens een fietstocht zoals vorig jaar op Texel bij de brouwerij aldaar!

Proost, een fijne warme zomer gewenst, en tot ziens (bij de bar)? Van Pim1 opmerking: