Groenlof

Groenlof

maandag 12 november 2012

Indiaas Buffet in Plantage Doklaan

Groenlof gaat Indiaas!
Half oktober kregen Greb en ik een opdracht om voor een personeelsuitje te koken, als locatie hadden we de keuken van de Plantage Doklaan in Amsterdam. Een plek waar ik al vaker gekookt heb, wel een beetje rommelig. 
Het ging om een groep van zo'n 25 mensen, al snel dachten we aan een buffet.
Omdat er ook veganisten bij waren, dachten we aan Indiaas eten, dat is alvast vegetarisch en er zijn veel veganistsche happen. Dus we gingen aan de slag. 
Boodschappen doen, alles uitpakken, organiseren en hakken en snijden maar!
Daarna voorbereiden, we hadden maar 1 gasfornuis met 4 pitten, dus goed verdelen en organiseren zodat alles op tijd af is.
Gelukkig had Greb de keukenmachine mee, zodat de 5 kilo penen snel gehakt was....we gingen uit van seizoensgroenten, kolen, penen, aardapelen etc.
Het werd al snel een kleurige boel.
Hier twee raita's, yoghurtdipsaus met bietjes en komkommer.
Verder natuurlijk basmatirijst, een groentencurry en aloo gobi dwz stoof van aardappelen en bloemkool, en dahl otewel bonenschotel alles met heerlijke Indiase kruiderij.
 
Goeie rijst hoor! Van de Turk...
Op het laatste moment toch nog stress natuurlijk, de eters kwamen te vroeg binnen en wij waren nog niet klaar, dan maar snacks voor ze warm maken in de oven, papadams en bara's met sausjes uitdelen....(zeg maar Indiase crackers en pasteitjes)
Het bekendste papadum merk, met het rare konijn....van een vrouwencollectief uit India dat een groot bedrijf geworden is...feministisch eten!
Ondertussen maakten we de rest af en kon het buffet neergezet worden.
Tafel dekken, indeling maken, dat hoort er allemaal bij. Plannen plannen plannen! Zijn er genoeg pannen, borden, bestek? Wat is er nog nodig voor de aankleding? Hoe laat moet iets klaar zijn? Etc.
Het zag er mooi uit en kleurrijk, met alle sausjes, raita's en chunteneys. Ik had weer mijn uienchutney gemaakt, veelsteveel, heb er nog weken thuis van kunnen smullen! Het eindresultaat was een erg mooi bordje eten al zeg ik het zelf:
De eters lieten het zich goed smaken en kwamen terug voor meer bordjes vol
En wij uitleggen wat het allemaal was natuurlijk...
Als toetje was er fruit met lassi (yoghurtdrank met munt) of chai (Indiase kruidenthee)
druiven met ananas en granaatappel
En als altijd besluiten we met de afwas en het schoonmaken der keuken, er was gelukkig een goeie afwas-douche.
En we kregen de keuken weer schoon, schoner zelfs dan toen we aankwamen denk ik! Een opdracht wel volbracht, de eters waren erg tevreden, ook de verstokte vleeseters onder hun.
de nieuwe Plantage Doklaan keuken, bijna af! Helaas was het kookblok rechts nog niet in gebruik, maar gelukkig de afzuigkap wel.

Het was weer een fijne opdracht!
Tot de volgende keer
Groenlof Pim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten