Groenlof

Groenlof

maandag 21 januari 2013

2013: een goed kookjaar?

Nieuwjaarsvuur  op Pesthuislaan
Beste lezers, alsnog beste wensen voor 2013! Groenlof Pim is druk geweest met allerlei dingen waaronder koken, bakken en (bier) proeven de afgelopen tijd, en december en januari zijn drukke maanden op het werk.

Boerenkool moet er zijn!
Eind december heb ik altijd mijn traditionele boerenkool-met-nepworst maaltijd in het Hooge Noorden van Amsterdam bij vriendin Terror. Dit keer zonder kids...wel lekker rustig.
met de pont over het IJ

Kimchi Bier en regen
Ook vlak voor de kerst de wintereditie van het Kimchi festival bij de Buurtboerderij bezocht met neef Prins. Het was een erg nat festival op verschillende manieren, zowel regen- als brouwwater was er in overvloede.
Gelukkig waren er tenten en kwampvuurtjes, al ruik je de dag erna naar gerookte vis....onze biervrienden van de Butcher's Tears waren er weer....
Nu met een nieuw 'trappistenbier' genaamd Ex Voto.
En een leuke nieuwe brouwer genaamd Pampus Bieren met allemaal mooie Engels/Amerikaanse stijl ales, stouts IPA en porters.

Cavia's High Tea
Tussen kerst en oud en nieuw hield Filmhuis Cavia weer haar jaarlijkse High Tea die weer goed bezocht werd en erg smakelijk was, iedereen had erg hun best gedaan om lekkere scones, cupcakes, quiche, chocoladecake etc te maken.
Met vooraf de erg mooie dansfilm 'The Red Shoes' uit 1948!
 
Warm Wintermaal
En samen met kookmaatje Greb zijn we vorige week de keuken ingedoken van het Huis van de Buurt Oostelijke Binnenstad, waar wij het buurtrestaurant voorzagen van een smakelijke warme wintermaaltijd, en verdomd, het begon meteen te sneeuwen buiten!
Na een romig preisoepje met warm soepbrood kreeg men als hoofdgerecht een dubbele stamppot, namelijk hutspot en bietenstamp met fetakaas.
Met een zuurkoolsalade en tafelzuur.
Als toetje yoghurtmousse met stukjes mandarijn en lange vingers! Om je vingers bij af te likken niet?
Later deze week gaat ons team de nieuwjaarsreceptie hapjes verzorgen voor het Huis van de Buurt. In februari weer ontbijtcafe...ik moet nog een thema bedenken.Maar we blijven koken natuurlijk!
Een goed kookjaar 2013 toegewenst! Vergeet de inwendige mens niet. 
Groeten van Groenlof PimGeen opmerkingen:

Een reactie posten