Groenlof

Groenlof

maandag 22 april 2013

Groenlof Gaat Door

Nou beste lezers de Pim gaat door! 
Of zoals zijn held The Dude zegt, 'the Dude Abides'!
En waar gaat hij mee door? Nou, de Pim is nog steeds 99% vegan aan het eten en het bevalt goed.  Zelfs verschillende opdrachten gedaan en daar iedereen tevreden gemaakt met veganistisch eten. Wat dan vraagt u?

Nou.....bv. de kookclub. 
We hadden een soort Bretons/nautisch thema en Pim maakte 'crabburgers' geinspireerd op tekenfilmheld Spongebob Squarepants....(hij bakt altijd crabburgers in het restaurant van meneer Crabs).
En ze waren lekker! Gemaakt van gemalen tempeh en nori zeewier hadden ze een echte 'zeesmaak'....even paneren en hup de koekenpan in! Super simpel!


Paasontbijt Budapest 
In het huiskamercafe heb ik weer ontbijt gedaan, dit keer met Pasen.
Wat aten we? Geinspireerd op het Joodse Pesach aten we matzes, humus en lekker Paasbrood. En lekkere muffins. En Turkse simit.
Kosmopolitisch Paaseten dus. Wel 4 soorten humus gemaakt, waaronder een paarse met rode bieten en zwarte bonen, een Mexicaanse met kidneybonen en mais en een spread van gemalen cashewnoten. Ik ben een echte humusfan geworden de laatste tijd!


Zigeunermaaltijd in Plantagedok
Begin april organiseerde een vriendin van mij een leuke zigeunerdansvoorstelling in broedplaats Plantagedoklaan.
 Drukke boel!
Samen met cultheldin Suzi Terror kookten we een Hongaars-geinspireerde maaltijd met als hoofdmoot twee grote pannen bonengoulash. Met groene salade, 'zigeunerbroodjes' (panbroodjes) en wat we noemden tofuschnitzel, dat waren gemarineerde en gepaneerde tofustukken in een sjasje van kikkererwtenmeel gebakken. We hadden tegen de 60 (!) eters!
De schnitzels waren lekkerder dan ze eruit zagen hoor.....

Fantastisch Filmfestival
En omdat het april is was het weer tijd voor het Fantastisch Filmfestival alias Imagine. Wederom was ik actief als kok om de andere vrijwilligers te voeden met goed voedsel. 
 Drukke boel op de Night of Terror in Tuschinski
Er was weer vraag naar Ali Nasibami met zijn lekkere bami, tempeh en dikke satehsaus, de Night of Terror moest gevoed worden met Turks brood en 3 soorten humus, en een mooie currymaaltijd gemaakt met uienchutney en 2 raita's (yoghurtsausjes met munt en met bietjes - de yoghurt was soja). Met Arabisch brood en papadams.
Erg kleurrijk en lekker natuurlijk!
Nou beste mensen het was weer een smakelijke en drukke tijd afgelopen maand, we koken door! Volgende blog gaat over bier,want....Pim heeft zelf bier gebrouwen! Tot ziens!
De Groenlof Pim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten