Groenlof

Groenlof

vrijdag 20 januari 2012

High Tea in Filmhuis Cavia

Zoals ik al schreef laatst, hadden we eind december 2011 een High Tea in Filmhuis Cavia in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt.
Met erna een vertoning van een hele oude verfilming van Alice in Wonderland, uit 1915 nog wel! Vandaar dat we deze middag de Mad Tea Party noemden!
En dan hebben we het dus niet over die rare conservatieve beweging in de VS....
Nee hoor, het was een beschaafde eettafel vol bezoekers en allerlei lekkernijen gefabriceerd door de Cavia vrijwilligers! Het zag er erg gezellig uit al zeg ik het zelf (als bedenker hiervan). Hoewel we nog nooit echt een High Tea hadden georganiseerd deden we het goed denk ik!
De bezoekers vertelden me zelfs dat ze niet hadden verwacht zoveel te eten te krijgen! Allerlei baksles en fingerfood passeerden de tafel, en er stonden wel zes theepotten op tafel met elk een ander soort (kruiden)thee.
Zelf had ik o.a. Chinese jasmijnthee en sterke zwarte Oostfriese thee meegebracht.
Er waren lekkere cakes....
Kerststol, quiche en brownies en (niet op de foto) natuurlijk scones and cream!
En lelijke vloekende tafelkleedjes maarja, het was een Mad Tea Party!
Mini sandwiches horen er ook bij natuurlijk met -bah!- komkommer....zelf maakte ik nog tortillawraps met o.a. zachte kaas en peterselie vulling.
Cupcakes waren er ook, wat groente en fruit voor de gezondheid zoals de peentjes hierboven, en voor de echte Hollanders toch ook maar een pot koffie....
Toen de film begon, waren er zelfs nog restjes over voor de Cavia medewerkers....
Het was zeker een smakelijke en geslaagde Thee, wie weet doen we zoiets nog eens een keer? Het jammere is alleen, bij zulk uitgebreid eten hoort ook een erg uitgebreide afwas.....

Maarja, dat is de prijs van een uitgebreide maaltijd of niet soms?
Gezellig was het zeker!

CHAPTER VII A Mad Tea-Party
'A bright idea came into Alice's head. `Is that the reason so many tea-things are put out here?' she asked.
`Yes, that's it,' said the Hatter with a sigh: `it's always tea-time, and we've no time to wash the things between whiles.'
Uit: Alice in Wonderland
Lewis Caroll

2 opmerkingen:

  1. En a.s. donderdag is het weer tijd voor de high tea van dit jaar! Donderdag 27 december 15:00 te Filmhuis Cavia, Van Hallstraat 52-I Amsterdam. Graag van tevoren reserveren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook dit jaar presenteer Filmhuis Cavia weer een eindejaarsmatinée en buffet. Zaterdag 28 december vertonen we Le Havre (Kaurismaki, FR, 2011) met aansluitend een heerlijk buffet met zoete en hartige heerlijkheden.
    Reserveren voor het buffet is verplicht, via info@filmhuiscaia.nl. Film en buffet kosten samen 10 euro.

    BeantwoordenVerwijderen