Groenlof

Groenlof

maandag 20 augustus 2012

Koekjes en Bier in West

Geen koekenbakken

Nou zeg, ik was helemaal klaar voor het ontbijtcafe zondag 12 augustus, ging het niet door! Mensen tekort....ik had al een leuke Facebook aankondiging gemaakt onder de titel 'Koekie Brekkie met Pim' (*) maar nee....helaas pindakaas.
Allemaal leuke ideeen voor koeken, ontbijtkoek, boterkoek, pannenkoeken, haverkoeken....zie ook vorige blog.
Ik was al aan het koekenbakken...haverchocokoekjes (boven). Erg vullend...
Nog mooiere koekjes aan het bakken met muesli, honing havermout en choco...
 Soort kleine cakejes bijna

Maar niet getreurd, de koekjes waren lekker en zijn meegegaan naar werk en naar een (bier)festival vlakbij huis:

Kimchi Farm Festival 11 augustus Buurtboerderij 
Onder het kopje 'beleef de ambacht uit de stad' werd op het terrein van de Buurtboerderij in het Westerpark het eerste Kimchi Farm festival georganiseerd deze zaterdag. Er was zelfgemaakte wordt, kaas, ijs, soep, samosa's, en divers huisgemaakt bier. Daar kwamen we vooral voor natuurlijk!
Het was al snel een drukke boel, drukker dan verwacht denk ik.
Het was ook een mooie zaterdag en een mooie locatie....de fietsen kon men al snel niet meer kwijt en zette men dan maar tussen de bomen zodat er een bosstalling ontstond....
Maar goed, we kwamen voor de sfeer en het bier natuurlijk. Er waren onbekende kleine thuisbrouwers als James Brewing, Brew Tesla, Kraanspoor Brewing, de Pomp, Oedipus met allerlei zelfgemaakte bieren als milk stout, verschillende IPA's, fruitbieren zoals een bramenbier....
Enkele brouwers kende ik al, zoals Butcher's Tears uit de Kolenkitbuurt in Bos en Lommer, want dat bier verkochten we ook bij Filmhuis Cavia aan de bar. 
Hun 'Green Cap' bier is een mooie blonde ale, fris en zomers.
Waar de brouwerijnaam vandaan komt is mij nog onbekend....
Verder waren de mannen van de Rooie Dop uit Utrecht aanwezig, thuisbrouwers met een eigen werfkelder aan de Oudegracht, maar de laatste tijd al op grotere schaal bezig met brouwen van twee mooie bieren, Chica Americana IPA en Double Oatmeal Stout (ofwel haverstout, past leuk bij de koekjes).
Er gingen genoeg rooie doppen van de flesjes af....
Het lastig van alle drukte was dat het bier snel op ging, de kleine thuisbrouwers hadden gewoon niet zoveel kunnen maken en meebrengen dus als snel stond er tafels vol lege flessen.....en kon de brouwer ermee stoppen.
Voor eten was er ook gezorgd al was de erg mooie barbecue-in-stijl met z'n huisgemaakte worst natuurlijk niet aan mij besteed...wel aan de mensen met wie ik was, en nog veel meer gezien de rijen. Maar die stonden voor zowat elke kraam.
Maar er waren ook vegetarische samosa's van de Curry Queens....klinkt als een Indiase meidenband trouwens...
En je kon je eigen pesto's maken met verse basilicum en een blender
Buiten de boerderij werd nog een demonstratie zonnekoken gegeven, met ronde spiegels die je eten opwarmen: 
De ijscoman in de tuin deed ook goede zaken, het publiek was erg gemengd, jong, oud, ouders met kinders, gelukkig kon je in de achtertuin ook rustig zitten.
Maar aan alle goeds komt een eind, en te vroeg was het drinken en het meeste eten op, terwijl de bakfietsdisco nog wel een tijdje doorging....
Zowel groene als Rooie Dop gingen toch ook op uiteindelijk, hoewel zij wel wat meer voorraden meebrachten. Er was gelukkig nog als verassing wat lekker ander speciaalbier van de tap, o.a. Texels Skuumkoppe, Prael Johnny en de Molen Rye IPA!
Hoewel de worstenman nog manmoedig het hele erf blauw bleef zetten met rook en worstlucht liep de boel toch vrij vroeg af....volgende keer beter!
Het was een leuke dag, bedankt Kimchi mensen! Tot een volgende keer maar weer! Ik zou bijna zelf bier willen gaan brouwen....

Groetjes
van
Groenlof Pim


(*) Brekkie is Australische slang voor ontbijt, breakfast dus....
En wees niet bang, binnenkort ben ik wel weer bij het ontbijtcafe hoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten