Groenlof

Groenlof

maandag 1 oktober 2012

Lekker picknicken van de zomer?


Kookclub buiten? 


De kookclub was van de zomer bezig met 'buiten', dus picknicken en barbeknoeien. Helaas was het weer er niet altijd naar.
Zoals die keer in juni toen we een 'Zweedse picknick' wilden doen in het park, maar vanwege dreigende luchten toch maar in iemands tuin zijn gaan zitten....en het eten binnen op moesten eten vanwege zomerstormen.
Zag er wel stoer uit buiten, als je binnen zit.....
 Wat is een Zweedse picknick vraagt u? Koude dingen zoals aardappelbietensalade, (knacke)broodjes, kaas, inmaak, vis als je dat eet, fruit, etc.....soort koud buffetje eigenlijk. Oftewel een 'Smorgasbord'....

Turkse picknick
Eind augustus was het beter weer en gingen we voor een 'Turkse picknick' met primitieve barbecue. Zweden eten meestal binnen of op de veranda, maar Turken eten erg vaak en graag buiten en bouwen dan simpele barbecuetjes.
Iedereen brengt wat mee en maakt het ter plekke klaar, brood salade en cacik (Turks voor tzatziki) mogen niet ontbreken!
We zaten op een pleintje op Oostenburg maar de vuurkorf bleek toch geen ideale barbecue. Toen maar met bakstenen er zelf een gebouwd....
Met vegaspiesjes van groenten, tempeh, haloemi kaas, een soort groenterijstkoekjes en een aubergine die veel tijd nodig had!
Een gezellig en rommelig avondje buiten op de stoep!
In alufolie verpakt gevulde paprikaatjes, met groenten, kaas en bulgur vulling.
Glaasje wijn erbij, of (Turks) bier, en het bleef lang gezellig!
Wat wisselvallige zomer maar toch niet verkeerd zo! 
Op naar de herfst.....
Groenlof Pim


Geen opmerkingen:

Een reactie posten