Groenlof

Groenlof

dinsdag 28 februari 2012

de Kookclub gaat door!

Beste lezers,
een tijd geleden heb ik de kookclub wel eens genoemd, waarmee ik elke maand een andere maaltijd bij een van ons thuis maak met de dames M, M en G.
Die mij de emmerbarbecue kado gaven weet u nog?
Wel, de club is er nog, zo aten wij afgelopen week Surinaams op Oostenburg.
Een rijk gevulde tafel met roti, kouseband, zoete aardappel, gekookte eieren, twee soorten tempeh, Surinaams tafelzuur dat we niet zo lekker vonden, bakka bana (oftewel bakbanaan in een deegjasje), cassave en natuurlijk pittige satehsaus. Hoewel ik uiteindelijk de Madame Jeanette pepers maar niet gebruikt heb (heb er thuis sambals van gemaakt, bv. met tomaat en ui).
We zaten allemaal wel flink vol van het stevige Surinaamse eten, hoewel vegetarisch....
Over pannenkoeken gesproken, ook de Ethiopische keuken is van de pannenkoeken al heten die daar Injera's.
In oktober, toevallig ook op Oostenburg, aten we uit de Ethiopische keuken, wederom handeten met stukken pannenkoek en allerlei prutjes.
en de grote schaal ging helemaal leeg hoor!
Een andere keer ging het om koken met een van mijn favoriete ingredienten, namelijk bier.... wat kun je daar allemaal mee maken?
Best veel! Zeker 3 gangen. Romige biersoep vooraf...met Leffe meen ik....
Hoofdgerecht: rijst, bonen en tempeh gemarineerd in Trappistenbier....
En als toetje bierflensjes van Barbar honingbier met roomijs en koffiebier toe.....
Een keuze tussen Mout en Mocca van de Molen en de zeer bijzonder genaamde Extreme Baltic Coffee Choco Mocca Porter, van Klein Duimpje uit Hillegom. Mooie koffiestouts, meer over bier later. 
En zo kunnen we nog even doorgaan met de kookclub,  bv. Cubaans koken, nepvlees, Libisch(!) koken (geen idee maar het werd wel lekker) met een erg sjiek toetje van Greb: 

De lijst is lang, en bovendien had ik niet elke keer mijn camera bij me.....
In ieder geval, eet smakelijk maar weer! De wereld zit vol met mooie recepten en fijne mensen om ze mee op te eten!
En nu ga ik weer, het brood brandt bijna aan in de oven.....
Maar later meer over broodjes bakken!
Groenlof groeten!
van Pim

1 opmerking: