Groenlof

Groenlof

zondag 30 oktober 2011

Biertradities: het PINT Bokbierfestival!

Zoals al eerder vermeld, werd het weer tijd voor het PINT bokbierfestival in de Beurs van Berlage. Al jaren kom ik daar met familie en vrienden en dit jaar hadden we weer een wat groter groepje, dat aankwam op Amsterdam CS uit Haarlem en Deventer, alwaar we eerst even koffie dronken.
Daarna het altijd drukke Damrak op om een bodempje te leggen, bij de Belgische frietboer, alvorens richting Beurs van Berlage te gaan.
Alwaar we nog even een kijkje namen bij het drukke protest-tentenkamp van Occupy Amsterdam, waar we nog konden luisteren naar protestrappers, Italiaanse antiglobalisten en nog zo wat meer. 
Daarna was het tijd om het bokbierfestival te betreden, alwaar je een informatieboekje, proefglas en muntjes kon kopen. Er waren dit jaar zo'n 85 bokbieren te proeven, die we dus niet allemaal geprobeerd hebben, bv. de bokken van 's lands grootste brouwers daar hoef je niet voor op het BBF te wezen.
Het was weer een drukke boel trouwens.
In het midden de twee langste bezoekers van het festival....


Natuurlijk konden we proeven van de bokbieren die verkozen zijn tot besten van dit jaar, waaronder de zeer gewaardeerde Jopen en Texelse brouwerij! Noord-Holland rules?
Onze vrienden van Brouwerij de Molen ontbraken, maar dat is al langer zo, we hebben wel de Drie Ringen uit Amersfoort gemist, maar dat werd goedgemaakt door stadgenoot Brouwerij De Eem met een pittig bokbier.
KaCo hebben zich ook erg vermaakt, Ka ging voor de volmoutige wat zoete smaak.
Voor de inwendige mens was gezorgd door KaCo met kaas en mosterd, en neef Prins met een zelfgebakken broodje met oude kaas erin, dus dat zat wel snor!
Wiens brood men breekt....

Verder konden we met vader Dorus de Bokkig Theodorus proeven van de Sallandse brouwerij, eigenlijk meer uit de regio van Deventer dus....
OOk leuk en verassend was het 'Veldwachter Bock Bier' gemaakt door brouwerij Maallust in het gevangenisdorp Veenhuizen in Drenthe, met mooi beetje ouderwets etiket. Of de Beemsterbock, of de verscheidenheid aan rookbokken die elk jaar toeneemt, de zoete Belgische bokbieren, de zware bokken, en al degenen die het ons niet lukte te proeven....tot volgend jaar! 

En wie bleven er weer het langste hangen?


Groetjes
De BierPim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten