Groenlof

Groenlof

zaterdag 7 april 2012

Avondje Oxford + een beetje Orwell

 Een avondje Engels proeven met de familie!

Vandaag even wat korte verhaaltjes.
Pim's broer Co was twee maanden in het schone Oxford gestationeerd vanuit zijn werk en studie, en genoot daar met volle teugen van het Oxfordse leven.
Na zijn terugkomst liets hij de familie meegenieten met wat lekkers uit Oxford, en waar denk je dan aan?

Nee geen rare Engelse puddings taarten of cakes (zie Co's stukje erover) , maar bier en kaas!Ik kreeg van broer wat mooie flessen bier, de ouders wat mooie kazen met sterke geuren, dus we besloten die maar snel te gaan proeven samen!
Niet de scherpste foto ooit maar goed, het geeft een indruk....
We proefden een Oxfordse witte en blauwe kaas, voor de sfeer had ik nog een rode kaas meegenomen van de markt. Rode kaas? Ja, gemaakt met rode pesto...
De Oxforders waren een Oxford Blue en een Oxford Isis.

Beiden erg smakelijke zachte kazen, beetje camenbert-achtig van structuur, en erg vullend! Daarbij proefden we drie engelse bieren.
Hier zien we de Oxford Scholar, een blonde frisse en wat hoppige ale van Shotover brewing, en een kerstbier, Hook Norton's Twelve days (of Christmas, zoals het liedje), een bijzonder donker bier met smaken die deden denken aan noten, donker fruit etc. Als voorafje had ik een andere ale meegenomen, met de mooie naam The Village Bike!  Een makkelijke bitter om mee te beginnen.
Het was een erg smakelijke avond, met dank aan broer Co en Oxford natuurlijk!
En dan zijn er nog mensen die zeggen dat Groot-Brittannie geen culinaire hoogstandjes heeft!
Maarja, George Orwell wist al beter, met zijn mooie essays over Engels koken en de perfecte pub (the moon under water)! 

De man was niet alleen een politiek links schrijver maar zeker ook een levensgenieter! Gelukkig maar.....want hij is helaas niet zo oud geworden.

 Okee dit was een kort verhaaltje over lekker eten en drinken, ik wens jullie alvast fijne Paasdagen, Groenlof Pim en familie gaan Paasbrunchen en dan meedoen aan de Haarlemse Lammetjesdag oftewel lentebierproef-kroegentocht!
Onder andere georganiseerd door de Jopenkerk brouwerij. Hup Haarlem!
Enne, proost he?
Pim ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten